Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ… ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ


Είναι κουραστικά μονότονο όλο αυτό που συμβαίνει με τον χώρο του ποδοσφαίρου πλέον! Σε αυτό το blog επιλέξαμε να μην σας… ζαλίσουμε με το ζήτημα αυτό και δεν θα το κάνουμε! Επιλέγουμε τη σημερινή μέρα ως ενδεικτική! Το πιο πιθανό είναι να επανέλθουμε πριν τα Χριστούγεννα και η κατάσταση να είναι περίπου ίδια. Μπορντέλο δηλαδή. (Μη στραβώνετε, παράγκα με φωτάκι, για να ξεχωρίζει από την πρώτη…).

Τι έχουμε λοιπόν σήμερα 9/9/2011 ; ο Ηρακλής καταδικάζεται μάλλον προς Β’ Εθνική. Δεν έχει κλειδώσει, αλλά οδεύει. Δεν αρκεί η προσπάθεια του τεράστιου Χατζηπαναγή και του φιλότιμου Κωφίδη για να διασωθεί ο «Γηραιός» που υπήρξε έρμαιο των ορέξεων διάφορων τύπων, που είναι στην… «αφρόκρεμα» της Θεσσαλονίκης, με δραστηριότητες σε όλη τη χώρα και τα Βαλκάνια!


ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ.

Περνάμε στους βασικούς πρωταγωνιστές αυτού του καλοκαιριού. Δεν είναι άλλοι από τους μεγιστοτεράστιους (από κάθε άποψη) Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη. Ιδιοκτήτες (ουσιαστικοί! Συμπάθεια μεγάλη ο Βασίλης Καρράς, αλλά η σχέση του με τον Ολυμπιακό Β. πρέπει να είναι όση και του Μπέου με το «Σώμα Υποταγής») του Ολυμπιακού Β. και της Καβάλας αντίστοιχα.
Τα επεισόδια έχουν ως εξής. Υποβιβασμός Βόλου και Καβάλας, τιμωρία στους δύο ιδιοκτήτες, μετά μένουν στην κατηγορία με μείωση βαθμολογίας, και τελικά πέφτουν στην Δ’ Εθνική. Διαλύονται ουσιαστικά!

Αμ δε… το Διοικητικό εφετείο, αποφάσισε σήμερα το πρωί, την αναβολή μέχρι νεοτέρας της υπόθεσης μέχρι να εξετασθούν ξανά οι φάκελοι των δυο ομάδων από ΕΕΑ.
Αυτό σημαίνει πως αυτή την αγωνιστική θα έχουμε πρωτάθλημα με δυο αγώνες λιγότερους (συν αυτόν της ΑΕΚ για διαφορετικό λόγο), ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και με την επόμενο με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Πάντως οι άνθρωποι του Βόλου (και της Καβάλας) δεν αποκλείεται να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα σε περίπτωση που την Παρασκευή παρθεί απόφαση έτσι ώστε να εξετασθεί ξανά ο φάκελος της ομάδας από την ΕΕΑ, που θα συνεδριάσει για διάφορα θέματα (ίσως και αύριο).
Με λίγα λόγια αυτό που κέρδισαν Βόλος και Καβάλα είναι να μπλοκάρουν την επανεξέταση φακέλων από δυο άλλες ομάδες.

Με τα πολλά, και για να μην το κουράζουμε… Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε. Αν δεν υπάρξει κάποια «φώτιση», αν και έχει περάσει η 29η Ιουνίου, Πέτρου και Παύλου βοήθεια μας, ακόμη κι ο 15αυγουστος, της Παναγίας, αυτές οι δύο ομάδες θα μείνουν στην Super League. Και δεν χρειάζονται τίποτα μαντικές ικανότητες για να καταλήξουμε εκεί. Αρκεί οι διοικήσεις των ομάδων να παρουσιάσουν στην Ε.Ε.Α. το νέο ιδιοκτησιακό μετοχολόγιο, με τους «μπαμπούλες» εξαφανισμένους από μέσα…!

Μέσα σ’ όλα αυτά, σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα άλλα 12 παιχνίδια που είναι ύποπτα για στήσιμο… Υπαίτιος ο Τσακογιάννης, συμμέτοχος ο Κανελάκης, ο Κομπότης, ο Χριστοβασίλης και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της football league (Β’ Εθνική). Μικρή σημασία έχουν αυτά και κατά πάσα πιθανότητα να εξαφανιστούν, αρκεί να εξαφανιστούν, από την επιφάνεια τουλάχιστον… αυτές οι δημοκρατικές δυνάμεις που αναφέραμε συν κάποιες ακόμη.

Εντάξει, όπως και να το κάνουμε, αν έχεις όλο το πλοίο από ναύτες, μούτσους, καπετάνιους, μηχανικούς, λοστρόμους κτλ, εεε, τι να κάνει, κάποια στιγμή κι ο μέγας «καραβοκύρης» θα ξεβραστεί… Τι λέτε εσείς…;


SOUTH ALCHEMIST