Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα για την υλοποίηση της πρότασής της για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ.Δελαβέκουρας

Τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για την υλοποίηση της πρότασής της σχετικά με τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών. 

    Όπως παρατήρησε ισχύει η ετοιμότητα της χώρας μας για την υλοποίηση της πρότασής της, αλλά αναμένεται η σχετική ανταπόκριση από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


    Παράλληλα,σημείωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή στηρίζει την ελληνική πρωτοβουλία και υπενθύμισε την τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος μεταξύ του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς. 

    Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με αφορμή τις πρωτοβουλίες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνεργασία με τον ΟΗΕ, τις αρμόδιες αρχές και πάντα σε επαφή και με την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Επίσης, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.