Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Kύπρος: Επείγουσα προτεραιότητα, η αντικειμενική έρευνα για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Γ. Ομήρου

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θεωρεί άμεση, πρωταρχική και επείγουσα προτεραιότητα τη διενέργεια αντικειμενικής, αξιόπιστης, ανεξάρτητης και αδιάβλητης έρευνας, για τον καταλογισμό ευθυνών μετά την ανείπωτη τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου.


    Μιλώντας στην Ολομέλεια του Σώματος, ο κ. Ομήρου επεσήμανε ότι η έρευνα αυτή θα πρέπει να διενεργηθεί ταχύτατα και να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα του κυπριακού λαού.

    Η Βουλή, τόνισε ο κ. Ομήρου, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα ενεργήσει εντός των πλαισίων των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών, τον καταλογισμό ευθυνών και την τιμωρία κάθε ενεχομένου.

    Απευθυνόμενος προς το λαό, ο πρόεδρος της Βουλής, έστειλε μήνυμα ενότητας, εθνικής περίσκεψης, περισυλλογής και καθολικής συστράτευσης για την στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη διαφύλαξη και στήριξη των θεσμών και την υπεράσπιση των συμφερόντων της Κύπρου.

    Ο κ. Ομήρου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της Βουλής προς τους οικείους των ηρωικών θυμάτων, και απότισε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς της τραγωδίας, οι οποίοι, όπως είπε, επέδειξαν ανδρεία, απαράμιλλο θάρρος, υψηλό αίσθημα ευθύνης και άδολο πατριωτισμό.

    Η ολομέλεια της Βουλής τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.