Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή των Σαχτουρίων Ρεθύμνου

Πυρκαγιά που έλαβε μεγάλες διαστάσεις μαίνεται στην περιοχή των Σαχτουρίων στο Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες και επιδεινώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.

    Εκατοντάδες στρέμματα ελαιώνων και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καταστραφεί και στη μάχη για τον έλεγχό της έχουν τεθεί δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, πεζοπόρα τμήματα 60 ανδρών και πυροσβεστικά οχήματα από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τις Μοίρες, με κύριο στόχο να μην φτάσει η φωτιά σε κατοικίες και εξοχικά σπίτια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.


    Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Πιπεράκης δήλωσε πως: «η μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε φαίνεται πως στάθηκε ικανή να φέρουμε τη φωτιά αυτή την ώρα σε μερικό έλεγχο όπως όλα δείχνουν. Από πρόχειρους υπολογισμούς 6.000 ελιές και περίπου 3.000 στρέμματα γης μέχρι τώρα, έχουν αποτεφρωθεί, χωρίς ευτυχώς να απειληθούν χωριά παρά μόνο μερικές αυλές σε εξοχικές κατοικίες στην περιοχή Κάτω Σαχτούρια».

    Η φωτιά έχει περάσει από τα Κάτω Σαχτούρια, απ’ όπου και ξεκίνησε και το Πρασονήσι, φτάνοντας μέχρι την περιοχή Μελαμπιανή Γιαλυά.

    Σύμφωνα με τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας του Ρεθύμνου, υπήρξε μεγάλη οργάνωση με αποτέλεσμα κανένα από τα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούν να μην έχει φύγει από το μέτωπο της φωτιάς, μιας και τα υδροφόρα οχήματα των δήμων και της περιφέρειας τα εφοδίαζαν συνεχώς με νερό.