Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Οι πολίτες καταδικάζουν προσπάθεια αμαύρωσής τους, για τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Την προσπάθεια αμαύρωσης των χιλιάδων ελεύθερων πολιτών, που ειρηνικά και δημοκρατικά απαίτησαν την άμεση απόδοση ευθυνών, για τη φονική καταστροφή στη ναυτική βάση, καταδικάζουν οι πολίτες που αυθόρμητα οργάνωσαν, συντόνισαν και συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στην πλατεία Ελευθερίας, την περασμένη Τρίτη. 


    Σε ανακοίνωσή τους οι συντονιστικές ομάδες πολιτών, αναφέρουν ότι στις χιλιάδες του πλήθους βρίσκονταν νέοι, ηλικιωμένοι, γυναίκες και παιδιά απ’ όλα τα στρώματα της κοινωνίας, χωρίς κομματικές πεποιθήσεις, «που για κανένα λόγο δεν ανέχονται να τους αποκαλούν κάποιοι, ακραία στοιχεία και φασίστες». 

    Οι συντονιστικές ομάδες πολιτών, αναφέρουν ότι τέτοιες δηλώσεις και γενικόλογοι χαρακτηρισμοί προκαλούν το αίσθημα του λαού και αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό και στην αποσιώπηση της διαμαρτυρίας. 

    Αναφέρουν, επίσης, πως θεωρούν ότι «είναι ασέβεια κάποιοι να χρησιμοποιούν τους νεκρούς του πραξικοπήματος και της εισβολής, ως πέπλο απόκρυψης των ασήκωτων ευθυνών τους». 

    Τέλος, καταδικάζουν -με τον πιο εμφαντικό τρόπο- τα έκτροπα μιας μικρής ομάδας ατόμων, που δεν είχαν καμία σχέση με την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης.