Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Υπάρχει λίστα με 500 δημοσιογράφους (του ανυπάρκτου γωνία) στην ΕΤ1;

Συναγερμός έχει σημάνει στους διαδρόμους της ΕΡΤ από φημολογούμενη  (;) λίστα που κυκλοφορεί και περιέχει ονόματα (και μισθούς προφανώς) ούτε ενός ούτε δύο, αλλά 500 δημοσιογράφων «χρεωμένους» στην ΕΤ1, οι οποίοι το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υφίστανται εκεί (το μεγαλύτερο μέρος αν όχι όλοι).
Αν όντως υπάρχει τέτοια λίστα, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα προβλήματα της κρατικής τηλεόρασης τα οποία καλείται να λύσει ο (εντός ολίγων ημερών κι επίσημα) πολιτικός της προϊστάμενος Ηλίας Μόσιαλος.

Σταχυολογώντας τις εξελίξεις στην Αγία Παρασκευή, η διαδικασία της εθελουσίας εξόδου είναι προ των πυλών καθώς και το κόψιμο εκπομπών με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Ένα επίσης ενδεχόμενο που θα δούμε να υλοποιείται είναι αυτό της εργασιακής εφεδρείας, με όσους υπάγονται εκεί να έχουν περιθώριο ενός έτους να μεταταχτούν, ή να βρουν στέγη στον ιδιωτικό τομέα.
Σε ότι έχει να κάνει με κλείσιμο ή όχι καναλιών, όλα δείχνουν ότι θα διασωθεί (τελικώς) η ΕΤ3. Τα ψηφιακά (όχι ότι λειτούργησαν και ποτέ επί της ουσίας) πρέπει να θεωρούνται τελειωμένα, όπως και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς. Στην ΕΤ1, προσανατολίζονται στο να πουληθεί η συχνότητα με κάποιου είδους συμφωνία διατήρησης κάποιων από τους ανθρώπους που «τρέχουν» ουσιαστικά το κανάλι (δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που εργάζονται γι’ αυτό) στις θέσεις. Δεν υπάρχει κάτι τελεσίδικο όμως.
Κι αν για όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί (λίγο ή πολύ) οι εξελίξεις, αυτό το θέμα που είναι εντελώς στον αέρα είναι των συμβασιούχων. Αρχές του έτους λήγουν οι περισσότερες από τις 700 περίπου συμβάσεις και κανείς, από κανένα «στρατόπεδο» (ΠΟΣΠΕΡΤ, διοίκηση ΕΡΤ, κυβέρνηση), δεν ξέρει τι εξέλιξη θα υπάρξει.
Το ρεπορτάζ τρέχει και για ότι νεότερο (ουσιαστικό) θα σας ενημερώνουμε…

ρεπορτάζ: SOUTH ALCHEMIST