Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αφγανιστάν: Ένας ακόμη γάλλος στρατιώτης σκοτώθηκε στην επαρχία Καπίσα.

Ένας γάλλος στρατιώτης, καταδρομέας του σώματος πεζοναυτών, σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια μίας "σύγκρουσης" στο Αφγανιστάν την ώρα που συμμετείχε με αφγανούς αστυνομικούς σε μία επιχείρηση ελέγχου στην κοιλάδα Αλασάι, στην επαρχία Καπίσα, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.


    Ο θάνατος του στρατιώτη σημειώνεται την ημέρα της εθνικής γιορτής της Γαλλίας και μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας που κόστισε τη ζωή σε πέντε γάλλους στρατιώτες και ένα αφγανό πολίτη, επίσης στην επαρχία Καπίσα. 

    Πρόκειται για τον 70ό γάλλο στρατιώτη που χάνει τη ζωή του από το 2001 στο Αφγανιστάν. 

    Ο πεζοναύτης που σκοτώθηκε σήμερα το πρωί "συμμετείχε με αφγανούς αστυνομικούς σε μία επιχείρηση ελέγχου" στην κοιλάδα Αλασάι, "όταν η ομάδα του δέχθηκε επίθεση από αντάρτες. Χτυπήθηκε από ελαφρύ όπλο", διευκρινίζει η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της. 

    "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συγγενείς του στρατιώτη", αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

    Εξάλλου ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας για τους γάλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν. 

    Ο Σαρκοζί δήλωσε πριν από την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου ότι θα συνέλθει σήμερα το γαλλικό συμβούλιο ασφαλείας στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο για να επιληφθεί "της οργάνωσης των νέων κανόνων ασφαλείας στο έργο των στρατιωτών μας κατά τη μεταβατική περίοδο από σήμερα μέχρι την αποχώρηση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν".