Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Ιράν: Συνελήφθη νεαρή ηθοποιός που επρόκειτο να καλύψει το Μουντιάλ Γυναικών για λογαριασμό της Ντόιτσε Βέλε.

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα τη σύλληψη της νεαρής ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Πεγκά Αχανγκαρανί, η οποία επρόκειτο να μεταβεί στη Γερμανία για να καλύψει το Μουντιάλ Γυναικών για λογαριασμό της γερμανικής τηλεόρασης Ντόιτσε Βέλε.

    Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Isna επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Τεχεράνης, η Αχανγκαρανί συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα και οι έρευνες σε βάρος της συνεχίζονται.

    Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ η 27χρονη γυναίκα συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο σπίτι της και έχει μεταφερθεί στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.


    Η Αχανγκαρανί επρόκειτο να καταγράψει τις εντυπώσεις της από το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών σε ένα μπλογκ που δημιούργησε ειδικά για το σκοπό αυτό η Ντόιτσε Βέλε. Η ηθοποιός είχε στηρίξει ενεργά τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, στις προεδρικές εκλογές του 2009 τις οποίες κέρδισε ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Στα τέλη Ιουνίου η γερμανική κυβέρνηση και οι δημοσιογραφικές ενώσεις είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για τη σύλληψη μιας Ιρανής φωτορεπόρτερ, της 25χρονης Μαριάμ Ματζντ, η οποία επρόκειτο και αυτή να πάει στη Γερμανία για να καλύψει το Μουντιάλ.