Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά Κύπρου ο Δ. Χριστόφιας

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά Κύπρου ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά επιβάλλεται επαγρύπνηση στην Εθνική Φρουρά, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην εκμεταλλευτεί την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

«Οι ένοπλες μας δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά οι πολιτείες και οι κοινωνίες κρίνονται στα δύσκολα».

Διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα, το σθένος και τις αντοχές να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να υπερβούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος και είπε ότι ο σεβασμός και η προσήλωση στους συνταγματικούς θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αποτελεί δικλείδα ασφάλειας για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή.

Ανέφερε εξάλλου ότι με την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία και αλαζονεία, η Εθνική Φρουρά είναι σημείο ενότητας και συνεργασίας για να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας και να φέρουμε καλύτερες μέρες για το λαό μας.

«Κοινός μας στόχος είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της προόδου και του πολιτισμού για όλους τους πολίτες του», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά εκφράζουν εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο έργο της Εθνικής Φρουράς, ενώ συμπλήρωσε ότι θα είναι «σταθεροί συμπαραστάτες στις προσπάθειες της νέας ηγεσίας να διορθωθούν τα όποια κακώς έχοντα στη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς και στην ανάπτυξη του αξιόμαχου της», για να εκπληρώσει αποτελεσματικά την αποστολή της για προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας.

«Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων σας και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

Τη θέση ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας, το πρωί από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης,Θεόδωρος Πάγκαλος, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με τις απειλές που εκτοξεύει σχετικά με την εκμετάλλευση της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.