Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεύθερος μετά την απολογία του για το Βατοπέδι, ο Διονύσης Πελέκης, με χρηματική εγγύηση 70 χιλιάδων ευρώ

Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 70.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Πελέκης είναι πατέρας της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη, που κατηγορείται στην υπόθεση και έχει απολογηθεί στην ανακρίτρια και του δικηγόρου Δημ. Πελέκη, που απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες για την ίδια υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο Δ. Πελέκης αρνείται, σύμφωνα με πληροφορίες, τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την εμπλοκή του στην υπόθεση και κατέθεσε στην ανακρίτρια πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο υποστηρίζει την απόλυτη νομιμότητα όλων των ενεργειών στις οποίες προέβη ως νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής.

Αντίστοιχη εγγυοδοσία, ποσού 70.000 ευρώ, έχει επιβληθεί για την υπόθεση και στη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη, που είχε συντάξει τα επίμαχα συμβόλαια ανταλλαγών. Οι απολογίες των κατηγορουμένων στην υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 13 Οκτωβρίου, οπότε έχουν κληθεί μετά από πρόσφατη προθεσμία, σε απολογία ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος. Οι δύο μοναχοί είναι βασικοί κατηγορούμενοι στην ογκωδέστατη δικογραφία και αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργημάτων, καθώς χαρακτηρίζονται ηθικοί αυτουργοί των αξιόποινων πράξεων που απαγγέλθηκαν στην υπόθεση, και βαρύνονται με αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις και σε απιστία.