Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η συνέντευξη τύπου το Καρατζαφέρη στο Ζάππειο.




Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου του πρόεδρου του ΛΑΟΣ στο Ζάππειο.










Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να ακουστούν αλήθειες. Δεν μπορούμε να οδεύουμε προς την κάλπη με ψέμματα, με ασάφειες και με κούφιες υποσχέσεις. Άκουσα χθες το πρόγραμμα από αυτόν τον χώρο του κ. Σαμαρά, και μου μπήκε ένα ερώτημα. Όλα αυτά τα οποία υποσχέθηκε και θύμιζαν εν πολλοίς την αγωνιώδη προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου πριν τρία χρόνια, όπου έταζε τα πάντα. Μου έκανε εντύπωση, γιατί ο κ. Σαμαράς, αυτά που λέει ότι θα κάνει, δεν τα έκανε τους πέντε αυτούς μήνες. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος αυτής της κυβέρνησης, απόδειξη ότι εκείνος μονομερώς αποφάσισε βιαστικές και εκβιαστικές εκλογές, πράγμα που αποδεικνύει ότι ήταν ο κυρίαρχος, ποιος τον εμπόδισε όλα αυτά να τα κάνει;

Θυμάμαι στην προηγούμενή του εμφάνιση εδώ στον ίδιο χώρο είχε δεσμευθεί απέναντι στην τρίτη ηλικία ότι δεν θα επιτρέψει κατά καμία έννοια περικοπές όχι μόνο στις κύριες συντάξεις αλλά στις επικουρικές. Είχε δεσμευθεί. Γιατί λοιπόν άφησε να κοπούν οι συντάξεις; Αδιαφόρησε; Όχι. Το αμέλησε; Όχι. Απλώς δεν το επέτρεψε ο κ. Πωλ Τόμσεν. Όλες αυτές οι υποσχέσεις που ακούω από αυτούς τους δυο μονομάχους οι οποίοι παρελαύνουν κάθε βράδυ από τις τηλεοράσεις κουράζοντας τον κόσμο, εξού και η τηλεθέαση πέφτει, και κάποια στιγμή τα κανάλια, και τα λέω ως έμπειρος τηλεοπτικός, πρέπει να καταλάβουν ότι όσο βάζουν την μονοτονία των δυο, την επαναλαμβανόμενη εάν θέλετε ρουτίνα όλων των τετραετιών, χάνουν τηλεθέαση.

Ερωτώ λοιπόν για άλλη μια φορά, γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τα έκανε; Μπορεί τίποτα από όλα αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς να κάνει χωρίς την έγκριση του κ. Πώλ Τόμσεν; Γιατί πρέπει να κοροϊδέψουμε τον κόσμο; Γιατί πρέπει να δημιουργούμε ψεύτικες ελπίδες; Γιατί πρέπει να ξεκινάμε έτσι; Δεν είναι πιο τίμιο να πούμε την αλήθεια στο λαό; Ότι έχουμε ο καθένας τις προθέσεις του. Πάνω κάτω εγώ είδα το πρόγραμμά μας χθες από τον κ. Σαμαρά και παραπέμπω σε ότι είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο εδώ και επτά και οκτώ χρόνια και συμπληρώθηκε ή και σε νεότευκτα κόμματα. Ο καθένας από εμάς έχει αυτή την διάθεση. Αλλά να πούμε την αλήθεια. Ότι όποια και να είναι η διάθεση από την στιγμή που ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υπέγραψαν την επιστολή προς την κ. Λαγκάρντ εις την οποία λέγουν ευθέως, και εκεί είναι η πολιτική απάτη την οποία θυμίζω ότι η δέσμευση υπάρχει μόνο στο Αγγλικό κείμενο και όχι στο Ελληνικό, ότι όσα χρόνια πολιτεύονται δεν θα ασκήσουν πολιτική ενάντια στις ρυθμίσεις του Μνημονίου. Άρα πως θα πράξουν αυτά τα οποία λέει ο καθένας από τους δυο μονομάχους; Μα έχουν δεσμευθεί ότι τον Ιούνιο θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Ποιον κοροϊδεύουν πέρα από τον εαυτό τους; Παραπέμπω εις την σελίδα 427 του Μνημονίου όπου σαφώς λέει: Θα εναρμονιστούν οι μισθοί και οι συντάξεις με τις αντίστοιχες που υπάρχουν σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Εκτός εάν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όταν είναι στα 200 και 220 ευρώ. Ως εκ τούτου λοιπόν προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον κόσμο. Εξού και οι βιαστικές επιλογές για τον χρόνο. Τι θα έβλαπτε την κοινωνία και τον τόπο να πήγαιναν οι εκλογές κάποιες ημέρες πίσω; Δεν λέω μήνες. Δυο εβδομάδες. Να μην είχαμε αυτό το βιαστικό Μεγάλη Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή να προσπαθούμε να εντοπίσουμε υποψηφίους να μην βρίσκονται οι υποψήφιοι κτλ. Γιατί χρειαζόταν αυτός ο εκβιασμός της Μεγάλης Εβδομάδας; Ποιο είναι το εθνικό πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά;

Είναι μόνο το γινάτι και τα καπρίτσια του ενός ή του άλλου. Αλλά η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία του ενός ή του άλλου. Είναι ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων. Εσχάτως δε με την πολιτική τους και των λαθρομεταναστών. Αυτή είναι μια πραγματικότητα. Το ζητούμενο δεν είναι ποιες είναι οι προθέσεις του καθενός, προθέσεις ενίοτε αγνές ενίοτε και σκοπιμότητας για να μπορέσουμε να πάρουμε τις ψήφους του ελληνικού λαού. Ήξερε ο Παπανδρέου ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Κορόιδεψε τον κόσμο και πήρε ψήφους. Ξέρει σήμερα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ότι τίποτα από αυτά δεν μπορούν να υλοποιήσουν εάν δεν έχουν την έγκριση της κ. Λαγκάρντ και της παρέας της. Άρα γιατί το κάνουν; Είναι αγνές οι προθέσεις ή είναι τυχοδιωκτικές; Εγώ δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό κανενός. Ήρθα εδώ να πω αλήθειες και θα πω αλήθειες. Βγαίνει πέρα με το Μνημόνιο;

Ποιος έχετε ακούσει εσείς, έμπειροι δημοσιογράφοι, να λέει μετά βεβαιότητας ότι τελείωσε το πρόβλημα της Ελλάδας; Δεν το λέει κανείς. Η αρχιτέκτων η κ. Λαγκάρντ είπε ότι: Ίσως, βλέπουμε, θα δούμε. Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση. Άρα ματαιοπονούμε. Δεν βγαίνει αυτή η συνταγή. Ερώτηση: Πότε ξανά χρησιμοποιήθηκε στην ιστορία, σε βάθος χρόνων, αυτή η συνταγή; Ποτέ. Δεν υπήρχε προηγούμενο στην πολιτική ιστορία. Αυτή την στιγμή, είμαστε του “κασίδη το κεφάλι”. Μαθαίνουν «κούρεμα» μεταφορικό και ουσιαστικό επάνω μας.

Μέχρι τώρα υπήρχαν οι συνταγές του ΔΝΤ «κράτος που είχε ανάγκη, υποτίμηση του νομίσματος και ξεκινούσε η διαδικασία». Εδώ δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε ένα νόμισμα που δεν είναι «κτήμα» ενός κράτους. Και προσπαθούν να εφεύρουν τρόπους. Και τι εφηύραν ως λύση; Εσωτερική υποτίμηση και περαιτέρω ύφεση. Πως η ύφεση θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης; Δεν το έχει απαντήσει κανείς. Ούτε εντός της Ευρώπης, ούτε και εκτός της Ευρώπης. Έχουμε μία ύφεση, η οποία κλιμακώνεται και θα κλιμακώνεται. Επομένως πρέπει ν΄ αναζητήσουμε άλλο δρόμο.
Το ερώτημα που μου θέτουν όλοι οι συνάδελφοι στην Περιφέρεια, όπου μόλις γύρισα από μία περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη, με εξαιρετικά ενθαρρυντικά για μας μηνύματα, είναι το τι θα κάνουμε το βράδυ των εκλογών.

Πράγματι, προβάλλεται μπροστά σε κάθε εχέφρονα Έλληνα μία συγκεκριμένη εικόνα. Ερμηνεύοντας αν θέλετε την παρουσία των ανθρώπων που θα είναι την Κυριακή το βράδυ σε ένα τραπέζι, διαπιστώνει κανείς ότι οι τέσσερις εξ ορισμού πολιτικού, εκ θέσεων, δεν μπορεί να είναι σε καμία κουβέντα. Άρα περιορίζεται πολύ ο χώρος των ανθρώπων που θα μπορούσαν να συνεννοηθούν.

Εμείς το ξεκαθαρίζουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία κουβέντα και προοπτική με εκείνους που έχουν δέσει πισθάγκωνα τα χέρια τους. Και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν δέσει πισθάγκωνα τα χέρια τους σε σημείο που να μην μπορεί να είναι εκείνοι, οι οποίοι θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν την επόμενη μέρα. Πιστεύοντας λοιπόν ότι δεν υπάρχει προοπτική μέσω του Μνημονίου, η παρουσία αυτών των δύο δυσκολεύει τον οποιονδήποτε διάλογο. Η δική μας η θέση είναι ξεκάθαρη. Είναι αυτό που ξεκινήσαμε μόνοι, εντελώς μόνοι, με πείσμωνα άρνηση των υπολοίπων την περίοδο που συμμετείχαμε σε εκείνην την προσπάθεια να φέρουμε το θέμα της Ελλάδος και του Μνημονίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν το συζήτησαν καν. Το αρνήθηκαν. Το προσπαθήσαμε μόνοι μας. Ανέθεσα την επιστολή μας στην Ευρωβουλευτή μας την κυρία Νίκη Τζαβέλα και στον Ευρωβουλευτή μας τον κ. Νίκο Σαλαβράκο, στάλθηκαν οι επιστολές, ξεκινήσαμε τη διαδικασία σε επίπεδο προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και εν συνεχεία κατορθώσαμε το πράγμα να το πάμε στην Ολομέλεια με τα γνωστά αποτελέσματα. Πιστεύω στην ίδια οδό, στον ίδιο δρόμο. Τους είπα εκεί μέσα, και όλα αυτά περιγράφονται επαρκώς στις επιστολές που έδινα κάθε φορά που πήγαινα, γιατί εξαρχής είχα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Πάμε όλοι μαζί - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - να διαπραγματευτούμε το τι μπορούμε και το τι όχι. Τους εξηγούσα εκεί μέσα ότι το «διαίρει και βασίλευε» εξυπηρετεί τους άλλους και όχι εμάς. Από τότε μέχρι τώρα, γιατί τα πράγματα αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα, έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Η δική μου η πρόταση είναι ξεκάθαρη. Πρόταση που βγάζω τώρα και είμαι έτοιμος να τη συζητήσω με οποιονδήποτε θέλει την Κυριακή το βράδυ.

Η μόνη πρόταση ρεαλιστική είναι άμεση συνεννόηση και συλλειτουργία με το Νότο. Ένας Νότος ο οποίος πάσχει. Ένας Νότος, που βρίσκεται σχεδόν στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα ή οδηγείται στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα. Ένας Νότος που δυναμώνει, γιατί δεν είναι μόνο η Ιταλία, δεν είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία και παραέξω - αν θέλετε - η Ιρλανδία. Τώρα πλέον, από ότι φαίνεται - και του γαλλικού λαού θέλοντος - θα είναι και η Γαλλία, σε αυτήν την ομάδα αντίστασης προς την κυρία Μέρκελ. Αν λοιπόν υπάρξει μία συνεννόηση των κρατών του Νότου, ο Νότος μπορεί να πάει πάνω στο Βορρά και να επιβάλλει πράγματα. Σε ένα Βορρά, ο οποίος κατασπάραξε στην ουσία την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γνωρίζετε πλέον καλώς, αυτό που από τον Φεβρουάριο είπα, κατόπιν παροτρύνσεως κορυφαίου Επιτρόπου, ότι «Η κυρία Μέρκελ έχει πάρει τις αποφάσεις από το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και τις έχει μεταφέρει σε έναν πύργο έξω από το Βερολίνο, μαζί με την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Φιλανδία και το Λουξεμβούργο. Αποφασίζουν αυτοί για όλη την Ευρώπη. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι θα υπάρξει επάρκεια συμμάχων σε μία αναθεώρηση της πολιτικής. Αναθεώρηση της πολιτικής της λιτότητας, η οποία επιβάλλεται από τους Γερμανούς, και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Σήμερα, η Γερμανία στην Ευρώπη λειτουργεί με συνταγές, περίπου «Δ΄ Ράϊχ». Εμείς αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση, που μοιάζει με ένα 4ο κατοχικό, οικονομικό, Ράϊχ. Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι θέλουν να μας φέρουν με το τρίτο.
Δίνω λοιπόν μία σημαντική μάχη. Άλλη ήταν η Ευρώπη των ονείρων μας.

Η Ευρώπη των εθνών, και όχι η Ευρώπη των πολυεθνικών και των τραπεζιτών. Μια Ευρώπη η οποία ελέγχεται από την κα Μέρκελ. Και σας θυμίζω ο έλεγχος που έγινε στο εσωτερικό του Γερμανικού Κοινοβουλίου, όπου έβγαλε ότι η Γερμανία από την κρίση στην Ελλάδα έχει βγάλει πολλά δις ευρώ. Δεν πρόκειται για αλληλεγγύη, πρόκειται για μια τοκογλυφική διαδικασία. Δεν ξοδεύτηκε η Γερμανία. Έκανε business η Γερμανία με μια χώρα που οδηγείται στην κρίση.

Επομένως η λύση δεν είναι μέσα από το μνημόνιο. Δεν μπορεί να είναι μέσα από το μνημόνιο. Και κανένας δεν το έχει πει ούτε και στο εσωτερικό της χώρας. Και δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα μαθηματικά, ότι κερδίζουμε 103 δις από το περίφημο PSI, και δανειζόμαστε 130. Σας σβήνουμε 103, αλλά θα πάρετε και 130 στην πλάτη σας. Και από αυτά τα 130 ποια πηγαίνουν στους πολίτες; τι φτάνει στον απλό πολίτη, τι φτάνει στην κοινωνία; ξεκίνησαν από 30 και ομολογούν πλέον ότι πρέπει να δοθούν 50 δις στις τράπεζες. Να κάνουν τι; Ποια είναι η δέσμευση; Υπάρχει καμία δέσμευση ότι θα πάρουν 50 δισ. οι τράπεζες και ότι θα δώσουν μια ανάσα; Υπάρχει έστω και μια υποτυπώδης σκέψη για σεισάχθεια; Τα δίνουν. Τι παίρνει το κράτος πίσω; από αυτά τα 50 τους τόκους θα τους καταβάλουμε εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες με, ενδεχομένως, ένα νέο χαράτσι, ή θα αναλάβουν οι τράπεζες τους τόκους αυτούς; δεν έχει ξεκαθαριστεί το παιχνίδι.
Ερώτημα. Οι τράπεζες θα ανταποκριθούν στην ρευστότητα της αγοράς; Απάντηση αρνητική. Δεν μπορούν.

Κυρίες και κύριοι. Όταν ξεκίνησε η κρίση, στα ταμεία των τραπεζών υπήρχαν 270 δις. καταθέσεις. Είχε γίνει λοιπόν δανειοδότηση βάση των 270 δις καταθέσεις. Σήμερα οι καταθέσεις είναι 100 δις κάτω. Και οι τράπεζες έχουν εκτεθεί. Δεν έχουν δυνατότητα να δώσουν δάνειο και στην πλέον υγιή επιχείρηση. Αδυνατούν. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ξαναγυρίσει το ισόποσο, για να υπάρξει μια ροή προς την αγορά. Και τα 50 θα δοθούν και αποτέλεσμα δεν θα υπάρχει. Ουδείς δεσμεύεται για το αποτέλεσμα. Ακούσατε κανέναν τραπεζίτη να λέει θα τα πάρουμε αυτά τα 50 δις, που ήταν 30 μέχρι το Φεβρουάριο που ήμουν εγώ μέσα, και θα δώσουμε τόσα στην αγορά; Ακούσατε κανένα τραπεζίτη να λέει θα πάρουμε τα 50 δις και θα διπλασιάσουμε τον χρόνο εξόφλησης των δανείων ούτως ώστε να πέσει η δόση; Γίνανε εγκλήματα. Ξέρετε ένα έγκλημα που ίσως ξέφυγε της προσοχής μέσα από το σκουπιδοφάγο της καθημερινότητας των γεγονότων; Ξέρετε ότι κάνει την πιο ανεμική καμπάνια τα τελευταία 20 χρόνια; Και ξέρετε γιατί; Γιατί είχε αποθεματικό της τάξεως περίπου, αν θυμάμαι καλά, 40 δις. Αυτό όμως με το PSI έχει πέσει στο μισό. Πως θα κάνει καμπάνια; κανείς δεν είπε τι θα γίνει. Κανείς δεν είπε πως θα εξασφαλιστούν τα ταμεία. Κανείς δεν είπε πως θα εξασφαλιστούν τα πανεπιστήμια. Είναι νωπή η καταγγελία του προέδρου των ΤΕΙ ότι 9 του μηνός του πήραν τα χρήματα από το αποθεματικό και στις 12 του μηνός του Μαρτίου με το PSI έχασε όλα τα χρήματα και δεν μπορεί να λειτουργήσει τα ΤΕΙ; Μέγιστο έγκλημα. Μέσα εκεί τους το έλεγα: “Φροντίστε να εξαιρέσετε τους ιδιώτες. Φροντίστε, είναι τεράστιο έγκλημα”. Λέει ο κ. Σαμαράς, υιοθετώντας την άποψη που έλεγα, “να επιστραφούν τα κεφάλαια χωρίς φορολογικές επιβαρύνσεις”. Όταν το είπα στη Βουλή, το θυμάστε από τα πρακτικά με ειρωνεύτηκαν πάρα πολύ οι βουλευτές της ΝΔ ότι ο Καρατζαφέρης είναι υπέρ της επιστροφής του μαύρου χρήματος. Το υιοθέτησαν, γιατί άργησαν αλλά το κατάλαβαν. Ποιος σήμερα θα φέρει λεφτά στην Ελλάδα, όταν η Ελλάδα του έφαγε τα λεφτά; Ποιος Έλληνας, που έχει βγάλει τα λεφτά του έξω με τον οποιονδήποτε τρόπο, και τον παρακαλάμε σήμερα φέρτα μέσα τα λεφτά, όταν η Ελλάδα του έφαγε τα λεφτά με τα ομόλογα, πως θα ξαναρθούν λεφτά στην Ελλάδα; Με ότι και να κάνουν, με νωπή αυτή την εξαπάτηση, γιατί περί αυτού πρόκειται, η Ελλάδα εγγυήθηκε: “Πάρτε ομόλογα. Oτι πιο ισχυρό έχω για να με διευκολύνετε”. Και χάνει τα 2/3 του κεφαλαίου του. Ποιος θα ξαναφέρει λεφτά στην Ελλάδα; έχουν γίνει τεράστια εγκλήματα. Και δυσκολεύουν πάρα πολύ την επόμενη μέρα.

Εκχωρήσαμε εθνική κυριαρχία. Εγώ εκείνη τη μέρα που πήγαινα στο προεδρικό Μέγαρο, κατόπιν όχι δικού μου αιτήματος, αλλά διείδαν και οι άλλοι δύο, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον οποίο εκτιμώ πολύ, ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία μας για να μπορέσει να “δέσει” η διαδικασία. Σας θυμίζω ότι για τέσσερις ημέρες, προσπαθούσαν να βρουν Πρωθυπουργό και περιέφεραν την πρωθυπουργία σε οποιονδήποτε. Στον κ. Διαμαντούρο, στο κ. Σκουρή, στο κ. Ρουμελιώτη, στο κ. Κακλαμάνη…Kαι έπρεπε να υπάρξει η δική μας παρουσία εκεί. Ήταν απαραίτητο βλέπετε στο 80% που εκπροσωπούσαν, το δικό μας 5,6%. Και όταν ανέβαινα επάνω, είχαν συμφωνήσει οι δύο στον κ. Πετσάλνικο. Μου τηλεφώνησε ο κ. Παπανδρέου και μου είπε ότι έχουν συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά στο κ. Πετσάλνικο. Και καλά ο κ. Παπανδρέου, το καταλαβαίνω. Ήθελε να βάλει το «υποκατάστατό» του. Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε να μπει Πρωθυπουργός το Νο 2 του ΠΑΣΟΚ;
Μου έκανε εντύπωση! Πήγα επάνω και θυμάστε ότι χάλασα τη «συνταγή» με τον τρόπο που την χάλασα. Και την επόμενη ημέρα άκουγα άλλα, εκπληκτικά πράγματα και πρόσωπα.

Ερώτηση: “Τώρα που τελειώνει η περίοδος Παπαδήμου, είστε ευχαριστημένος;” Όχι στο βαθμό που περίμενα και είχα προσδοκίες! Γιατί απέτυχε ο κ. Παπαδήμος στο κοινωνικό τομέα. Πέτυχε σε αυτό το οποίο ήξερε καλά, αλλά απέτυχε στο γενικό, γιατί τον είχαν βάλει πάνω σε «ράγες». Σε ποιές «ράγες»;
Στις «ράγες» της υπακοής στους δυνατούς. Και ο ένας και ο άλλος ήξεραν. Ο άλλος άργησε να το καταλάβει, αλλά το κατάλαβε, ότι χωρίς την ευχή του διεθνούς παράγοντα - που αυτή τη φορά εμφανίζεται με τη σφραγίδα του Βερολίνου - δεν μπορούν να γίνουν Πρωθυπουργοί!
Και έφεραν τη χώρα σε «ράγες». Τους είπα μέσα εκεί ότι: “Άλλα συμφωνήσαμε. Είχα δεσμευτεί δημόσια και εσείς απέναντί μου ότι δεν θα έχουμε μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι απώλεια εθνικής κυριαρχίας, όχι ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και έλεγχο της λαθρομετανάστασης”.

Από την τρίτη, τέταρτη εβδομάδα, είδα ότι τίποτα από όλα αυτά δεν γίνονταν. Και για αυτό το λόγο έστειλα και τις επιστολές.
Θα ήθελα να σας διαβάσω, έχετε όλοι μπροστά σας τα έντυπα που έχει κυκλοφορήσει ο ΛΑΟΣ, όπου έχουν εκπληκτικά ευρήματα.
Θα μου επιτρέψετε να σας διαβάσω μόλις τρεις γραμμές από τις επιστολές που είχα στείλει και ίσως δεν είναι γνωστές.
29 του μηνός στέλνω την εξής επιστολή προς τον κ. Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, στην οποία γράφω μέσα: “Ακούστε κύριοι. Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι το πρωτοφανές! Ιδρύεται για την Ελλάδα μέσω αυτών των σελίδων που μας υποβλήθηκαν (του Μνημονίου), μια επονείδιστη κηδεμονία. Μια εξωσυνταγματική, αυθαίρετη και αυταρχικά υπερκείμενη των πάντων Αρχή. Μια καμουφλαρισμένη δικτατορία δεκαετιών. Ένα μόνιμο καθεστώς καταπίεσης του λαού μας». Αυτά είναι εγγράφως όχι προφορικά που τα παίρνει ο άνεμος!

Περίμεναν ότι εγώ θα ψήφιζα ποτέ αυτά τα πράγματα, όταν τους κατήγγειλα το τι έρχεται; Δεν έχουμε σήμερα μια ιδιότυπη δικτατορία στην Ελλάδα; Ψήφισε κανείς Έλληνας στις προηγούμενες εκλογές τον κ. Ράϊχενμπαχ;

Ποιος κάνει κουμάντο σήμερα; Δεν κάνει ο κ. Ράϊχενμπαχ; Γίνεται τίποτα χωρίς την άδεια του κ. Ράϊχενμπαχ; Μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την εντολή του κ. Πωλ Τόμσεν; Ποιος ψήφισε τον κ. Πωλ Τόμσεν; Έχουμε εκτροπή από τη Δημοκρατία και την υπέγραψαν αυτή την εκτροπή!
Είναι υπόλογοι απέναντι στον Ελληνικό λαό και αύριο στην ιστορία. Ξέρετε μέχρι που φτάνει το Μνημόνιο; Στο ποιοι και πόσοι θα εισαχθούν στη Σχολή Ικάρων, Ευελπιδων και Δοκίμων! Μέχρι εκεί φτάσαμε; Ελέγχουν τον αριθμό των αξιωματικών που θα έχει η χώρα μας; Αυτή η απώλεια εθνικής κυριαρχίας; Και η εμμονή τους να πάμε με το Αγγλικό Δίκαιο. Τους είπα να πάμε όλοι μαζί στη κα. Μέρκελ και να της πούμε: “Εφόσον είσαι ο κύριος τροφοδότης χρημάτων, εμείς θέλουμε να διέπεται η Συμφωνία από το Γερμανικό Δίκαιο”.

Τι ποιο απλό επιχείρημα; Το Γερμανικό Δίκαιο θέλουμε να διέπει τη Συμφωνία. Αλλά το Γερμανικό Δίκαιο δεν επιτρέπει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, κάτω από οποιαδήποτε αν θέλετε δουλεία. Το Αγγλικό Δίκαιο προβλέπει άμεση κατάσχεση. Ανά πάσα στιγμή, με απόφαση Δικαστηρίου του Λονδίνου ή του Λουξεμβούργου, μπορούν να μας πάρουν οτιδήποτε βρίσκεται εκτός συνόρων. Οτιδήποτε. Και με απλή διαδικασία και στο εσωτερικό της χώρας.

Ποιος εγγυάται ότι αύριο τα ευρήματα νοτίως της Κρήτης αλλά και του Αιγαίου σε αέριο και πετρέλαια, θα έχουμε τον έλεγχο εμείς; Και ότι αυτό δεν είναι και μια αιτία για να βρίσκεται σήμερα εδώ που βρίσκεται η Ελλάδα;
Η ενεργειακή απεξάρτηση δηλαδή της Ευρώπης από τη Ρωσία, την οποία επιθυμεί διακαώς ο Αμερικάνος για να έχει τον πλήρη έλεγχο του πλανήτη.
Γιατί τον έλεγχο του πλανήτη τον έχει όποιος ελέγχει την Ευρώπη!

Ποιος λέει λοιπόν ότι δεν ήλθαμε εδώ που ήλθαμε, για να έχει η Ευρώπη τη δική της ενέργεια και να μην εξαρτάται από τη Ρωσία; Θυμάστε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχα πάει στο Κρεμλίνο και είχα κάνει συζητήσεις και μέσα στη Βουλή, έξι φορές…..

Και εξαπατήθη 6 φορές μέσα στη Βουλή από τον “καθ΄ έξιν” ψεύτη, τον κ. Βενιζέλο, στην Ώρα του πρωθυπουργού, ότι έχει σταλεί η πρόσκληση στον κ. Μεντβέντεφ. Παραπέμπω στα πρακτικά. Και πηγαίνω στο Κρεμλίνο και μου λένε ότι δεν έχει έρθει καμιά πρόσκληση. Γιατί; Μόνο εγώ ξέρω ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να έρθουν εδώ ρωσικά κεφάλαια. Ότι εξυπηρετεί την Ελλάδα. Το Νεώριο να περάσει στους Ρώσους και για εθνικούς λόγους σε σχέση με τις επιβουλές της Τουρκίας; Δεν το ξέρω μόνο εγώ. Αλλά μόνο εγώ μπορώ να το λέω γιατί δεν φοβάμαι τον Αμερικάνο.

Κάποιοι εξαρτούν την πορεία τους από τα κελεύσματα των Αμερικανών και του Βερολίνου. Και σαμποτάρουν τον ερχομό των Ρωσικών κεφαλαίων εδώ. Προχθές συναντήθηκα με τον Ιβάν Σαββίδη, στενό συνεργάτη του Πούτιν και βουλευτή στη Δούμα. Και μου είπε για το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον. Άνθρωποι που θα φέρουν λεφτά στην Ελλάδα και εμείς το αποκρούουμε; Δεν είναι λίγο αντιφατικό; Δεν καταλαβαίνετε ότι κάποιος το αποκρούει; Είναι ο ίδιος φορέας που έβγαλε τον Καραμανλή από τα πράγματα. Το 2009, λόγω της παραγγελίας των Ρωσικών αρμάτων και του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Αλλά δεν είμαι φτιαγμένος από το “φύραμα της φυγής” και παραμένω εδώ. Όρθιος! Και πολεμάω, γιατί πιστεύω ότι αυτό συμφέρει τον τόπο μας. Δεν συμφέρει τον τόπο μας η υποταγή η οποία επισφραγίστηκε και δια υπογραφής. Δεν έφτανε η υποταγή στον εξωτερικό παράγοντα όπως γινόταν τόσα χρόνια, τώρα την θέλουν και ενυπογράφως. Αλλά εγώ με υποταγμένους δεν μπορώ να μιλήσω. Εξαιρούνται παντώς διαλόγου -αν χρειαστεί- οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Η κατάσταση για την χώρα είναι εξαιρετικά τραγική. Και μου κάνει εντύπωση πως μια χώρα με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια στην Ευρώπη, με την πλέον εύφορη γη που ό,τι σπέρνεις φυτρώνει, με αυτόν τον εξαιρετικό ορυκτό πλούτο, με επινοητικούς και εργατικούς πολίτες, έφτασε εδώ που έφτασε. Προφανώς δεν φταίει η χώρα. Φταίνε αυτοί οι οποίοι κυβέρνησαν. Και κυβέρνησαν πάντα με εκβιαστικά διλήμματα και πελατειακές σχέσεις. Αυτή η ιστορία τελειώνει. Κλείνει. Δεν υπάρχει πια. Και νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος τους έχει θυμώσει. Έχουμε ένα θυμωμένο εκλογικό Σώμα. Κάνω μια δημόσια έκκληση. Καταλαβαίνω και κατανοώ τον θυμό σας -είναι απολύτως δικαιολογημένος- όμως δεν πρέπει να πάμε στις κάλπες με θυμό αλλά με λογική επεξεργασία της κατάστασης. Το βράδυ των εκλογών δεν θα χρειαστούμε τσαμπουκά. Θα χρειαστούμε μυαλό. Και αυτή είναι η έκκληση που κάνω. Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος. Από τον θυμό γίνονται εγκλήματα, γίνονται λάθη. Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές με ένα θυμωμένο λαό. Τον θύμωσαν όλοι αυτοί που πήραν την χώρα από την 28η πιο πλούσια χώρα στο κόσμο κα την κατάντησαν χειρότερα και από το Μπαγκλαντές. Φταίνε όλοι εκείνοι οι οποίοι κυβέρνησαν. Θυμάμαι νεαρός, με χιλιάρικο στη τσέπη, την δεκαετία του ΄70, μπορούσες να αγοράσεις στο Λονδίνο. Όπως και με το Μάρκο. Ήταν το πιο ισχυρό νόμισμα μαζί με το Μάρκο. Πως αυτό το ισχυρό νόμισμα, αυτής της ισχυρής οικονομίας έφτασε εδώ; Και αυτοί που φταίνε είναι τα δύο Κόμματα που κυβέρνησαν τα οποία ακόμα δεν έχουν ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό.

Με αυτές τις σκέψεις, θα σας δώσω το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αμέσως μετά θα δεχθώ τις ερωτήσεις σας:

Στην Νο. 1 θέση είναι ο εορτάζων Γιώργος Κύρτσος, δημοσιογράφος και οικονομολόγος.
Στην δεύτερη θέση, τιμώντας τις ένοπλες δυνάμεις, είναι ο αντιστράτηγος των καταδρομών, Νικήτας Πετρούλιας.
Αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο ΛΑΟΣ έχει τοποθετήσει στη 3η θέση τον πρώην Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, τον κ. Γιώργο Κανελλόπουλο.
Στην 4η θέση, από την Θεσσαλονίκη, ο κ. Νίκος Παπαγιανόπουλος, στρατηγός ιατρός, τέως αντιδήμαρχος, την περίοδο που η ΝΔ είχε τον Δήμο.
Στη 5η θέση, ο κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, καθηγητής ιατρικής, Τουρκολόγος.
Στην 6η θέση, η κ. Κυριακή Οικονομάκη, κοινωνιολόγος.
Στην 7η θέση, ο κ. Χρήστος Χαρίτος, οικονομολόγος.
Στην 8η θέση, ο κ. Λεωνίδας Γεωργιάδης, εκδότης.
Στην 9η θέση, η εκπρόσωπος της ομογένειας, η δικηγόρος από το Τορόντο, κ. Ευαγγελία Δέσκα.
Στη 10 η θέση, η θεατρολόγος-μουσικός, κ. Αγγελική Γερμαλίδου.
Στην 11η θέση, ο εκπρόσωπος της Νεολαίας, ο κ. Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός.
Και στη 12η θέση, ο κ. Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, ιατρός, πρώην βουλευτής του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.