Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τον τεμάχισε και έστειλε τα μέλη του σε πολιτικά κόμματα


Ο Λούκα Ρόκο Μανιότα που πιστεύεται ότι σκότωσε και τεμάχισε ένα νέο άντρα στο Μόντρεαλ και κρατείται σε γερμανική φυλακή, μετά τη σύλληψή του στο Βερολίνο, θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου της γερμανικής πρωτεύουσας για να του απαγγελθούν κατηγορίες, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Ο Μάρτιν Στέλτνερ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας, διευκρίνισε πως η διαδικασία έκδοσής του θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου, όπου ο Μανιότα έφτασε μέσω Παρισιού, δήλωσε πως ο 29χρονος Καναδός βρίσκεται στη φυλακή.
Την ίδια ώρα, η καναδική δικαιοσύνη ετοιμάζει ένταλμα έκδοσής του, το οποίο θα στείλει το συντομότερο δυνατόν στο Βερολίνο μαζί με έγγραφα που περιέχουν αποδεικτικά στοιχεία.
Ο Μανιότα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βεβήλωση νεκρού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της καναδικής αστυνομίας, ο Μανιότα σκότωσε με παγοκόφτη τη νύχτα της 24ης προς 25η Μαΐου τον 32χρονο κινέζο φοιτητή Τζουν Λίν και μετά τεμάχισε το πτώμα. Από τον Καναδά αναχώρησε μια ημέρα αργότερα.
Λίγο πριν είχε στείλει τα άκρα του θύματος, με το οποίο είχε σεξουαλικές σχέσεις, στα κεντρικά γραφεία πολιτικών κομμάτων του Καναδά.

Ο Μανιότα, που δηλώνει αμφιφυλόφιλος και εργαζόταν ως μοντέλο και σε ταινίες πορνό, εγκατέλειψε τον Καναδά με πτήση της Air Transat με προορισμό το Παρίσι. Δύο επιβάτες που κάθονταν στις διπλανές θέσεις στο αεροσκάφος τον περιγράφουν ως "βρώμικο" και "ταραγμένο", σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους που μεταδόθηκαν από το γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1.
Οι δύο άντρες επικοινώνησαν με την αστυνομία μόλις αντιλήφθηκαν από τα δελτία ειδήσεων ποιός ήταν ο συνεπιβάτης τους.
Οπως δήλωσαν ο Μανιότα ήταν πολύ ταραγμένος στη διάρκεια της πτήσης και ορισμένες στιγμές έκρυβε το πρόσωπό του στα χέρια του.
"Κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και όταν ρώτησα την αεροσυνοδό μου είπε πως βρίσκεται στο βάθος του αεροσκάφους και δεν αισθάνεται καλά. Επιστρέφοντας είδα πως ήταν έτοιμος να κλάψει", τόνισε ο ένας από τους δύο άντρες που δεν θέλησαν να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.
Οι δυό τους περιγράφουν τον Μανιότα ως "αρκετά ψηλό, αδύνατο, με ερμαφρόδιτη εμφάνιση και αρκετά βρώμικο".
"Οταν πέρασε δίπλα μου με ακούμπησε και αισθάνθηκα αηδία, μύριζε άσχημα, σαν να μην είχε πλυθεί. Ηταν απωθητικό", πρόσθεσαν.