Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ένταση μετά την απόφαση στη δίκη για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που συνεδριάζει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με την ολοκλήρωση της δίκης για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Συγγενείς των κατηγορουμένων αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, να απορρίψει τα αιτήματα δύο εκ των καταδικασθέντων, να δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας στην έφεσή τους και να αφεθούν ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι.


    Ειδικότερα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα των Παναγιώτη Μασούρα (κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών) και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη (κάθειρξη 11ετών) και τους έδειξε τον δρόμο προς τις φυλακές, όπως και των Χάρη Χατζημιχελάκη (κάθειρξη 25 ετών), Παναγιώτη Αργυρού (κάθειρξη 25 ετών), Γιώργου Καραγιαννίδη (κάθειρξη 20 ετών) και Αλέξανδρου Μητρούσια (κάθειρξη 11ετών ). Εκτός φυλακής έμεινε μόνον ο Μανώλης Γιόσπας, του οποίου η ποινή φυλάκισης, 2 ετών και 9 μηνών, ανεστάλη επί τριετία.

    Η ένταση ξεκίνησε, όταν η μητέρα της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη επιχείρησε να πλησιάσει προς την αίθουσα διασκέψεων και να μιλήσει στους δικαστές. Η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση με αποτέλεσμα να ακουστούν συνθήματα αποδοκιμασίας μέσα στην αίθουσα. Λίγο αργότερα, ο πατέρας της κατηγορούμενης, την ώρα που οι αστυνομικοί την οδηγούσαν προς τα κελιά, επιχείρησε να μιλήσει στην κόρη του, αλλά εμποδίστηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι περίπου 70 παρεβρισκόμενοι αντέδρασαν με φωνές και συνθήματα.