Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Kύπρος: Ύστατο χαίρε στον διοικητή της ναυτικής βάση της Εθνικής Φρουράς

Πλήθος κόσμου, με παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας "Άξιος- Άξιος", είπε σήμερα το ύστατο χαίρε στον διοικητή της ναυτικής βάσης της Εθνικής Φρουράς αντιπλοίαρχο Λάμπρο Λάμπρου, που έχασε τη ζωή του στην προχθεσινή τραγωδία.

    Στον εκλιπόντα απονεμήθηκε μετά θάνατο ο βαθμός του πλοιάρχου.

    Η σορός του αδικοχαμένου διοικητή ήταν σκεπασμένη με τις σημαίες της Κύπρου και της Ελλάδος, την μετέφεραν αξιωματικοί του Ναυτικού και άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδιδε τιμές.


    Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, προϊσταμένου του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

    Στην είσοδο της εκκλησίας υπήρχαν τρία πλακάτ που έγραφαν: 

    "Καλό ταξίδι παλικάρι στο Πάνθεον των ηρώων", "Ποτέ δεν αποτυγχάνουν αυτοί που πεθαίνουν για ένα μεγάλο σκοπό" , "Το καλύτερο μέρος που μπορεί να πεθάνει κανείς, είναι εκεί που πεθαίνει για τους άλλους. Τιμή για την πατρίδα ο θάνατος σου".

    Στην κηδεία, που έγινε με δημόσια δαπάνη, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο τέως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία του Ναυτικού και άλλοι επίσημοι. Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Κατά την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κάποιοι μέσα στην εκκλησία φώναξαν: "παραιτηθείτε".