Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Κύπρος: Για πρόκληση "πολιτικής αστάθειας" κάνει λόγο το ΑΚΕΛ, μετά τα επεισόδια έξω από το προεδρικό μέγαρο. Οι Οικολόγοι καλούν σε ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Την λύπη για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕ Άντρος Κυπριανού, διατυπώνοντας, παράλληλα, επικρίσεις κατά πολιτικών δυνάμεων που επιχειρούν, όπως είπε, να προκαλέσουν "οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και πολιτική αστάθεια".

    Υποστήριξε, ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τα δικαιολογημένα συναισθήματα του πόνου και της αγανάκτησης του λαού, και επιχειρούν να τα μετατρέψουν σε απαίτηση για απομάκρυνση της κυβέρνησης από την εξουσία.

    Αναφερόμενος στα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το προεδρικό μέγαρο, ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία, που επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν τον ανθρώπινο πόνο, καλλιεργώντας εμφυλιοπολεμικό κλίμα, πρέπει να απομονωθούν.


    Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους λογικούς και εχέφρονες πολίτες, να μην επιτρέψουν μεταφορά, στην Κύπρο, φαινομένων που συμβαίνουν σε άλλες χώρες, αλλά και έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα, αυτές τις δύσκολες ώρες, να θέσουν υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον.

    Το Κίνημα Οικολόγων χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη βία που άσκησε η Αστυνομία, στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης στο προεδρικό μέγαρο και καλεί σήμερα τους πολίτες σε ειρηνικές δυναμικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

    Ταυτόχρονα, οι Οικολόγοι καταδικάζουν τις συμπεριφορές εθνικιστικών ομάδων και κάνουν λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες, οι οποίες "δημιουργούν άλλοθι σε αυτούς που ο λαός προσπαθεί να καταγγείλει και να καταδικάσει".