Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ένταξη 1.849 επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Μεταποίηση στις Νέες συνθήκες» του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης

Την ένταξη 1.849 επιχειρήσεων από όλη τη χώρα στο πρόγραμμα "Μεταποίηση στις Νέες συνθήκες" του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματεία Βιομηχανιάς του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

    Πρόκειται για υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις οι οποίες θα ενισχυθούν με ποσό ύψους 184.340.274,98 ευρώ για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. 


    "Το πρόγραμμα λόγω του μεγέθους και του πλήθους των επιχειρήσεων που συμμετείχαν αποτελεί σημαντικό εργαλείο στήριξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και κατ΄ επέκταση της οικονομίας", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Ανάπτυξης και προσθέτει: "Με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αποδεικνύεται ότι ακόμα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες που διανύουμε υπάρχει και όραμα και διάθεση για πρόοδο και ανταγωνιστική ανάπτυξη". 

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα υπέβαλαν συνολικά 2.111 επιχειρήσεις. Από τις 1.849 που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οι 678 είναι νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις, οι 1.058 υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές και οι 113 υφιστάμενες μεσαίες επιχειρήσεις.

    Το πρόγραμμα ενισχύει επενδύσεις που αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, σε: ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, αναπροσανατολισμό της μεταποιητικής δραστηριότητας και των "παραδοσιακών" της κλάδων προς κλάδους και προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην ποιοτική αναβάθμιση, την τυποποίηση και την πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων, ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές, καινοτομία, αξιοποίηση αποβλήτων, ανακύκλωση, διατήρηση ή/και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


πηγη: ΑΠΕ