Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητεί το ΔΝΤ

Επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ζητεί από την κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ενώ καλεί τις χώρες της ευρωζώνης να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουν την Ελλάδα και επισημαίνεται ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι ενδεδειγμένη.
Στην τέταρτη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας που έδωσε στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί ταχύτερα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και του δημοσιονομικού της προγράμματος ώστε να ξεπεράσει την πρόσφατη αδράνεια που σημειώθηκε.


«Οι αρχές θα πρέπει να κινηθούν ταχύτερα εφαρμόζοντας αυτές τις πολιτικές στο σωστό χρόνο», σημειώνεται στην έκθεση.
Επιπλέον, στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι η ύφεση φέτος θα είναι μεγαλύτερη απ΄'ο,τι αναμενόταν, ενώ το Δημόσιο χρέος θα φθάσει το 172% του ΑΕΠ το 2012 παρά τα σκληρά περιοριστικά μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί φέτος κατά 3,8% έναντι προηγούμενης πρόβλεψής του για ύφεση 3% με την οικονομία να επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Το δημόσιο χρέος της χώρας θα κορυφωθεί το 2012, φθάνοντας στο 172% του ΑΕΠ.
πηγή: NAFTEMPORIKI.GR