Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Στο Κάιρο και στη Γάζα αύριο η Πανευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ελληνο-Παλαιστινιακή Φιλία

Στο Κάιρο και στη Γάζα μεταβαίνει, αντιπροσωπία του Ελληνικού Τμήματος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας και της Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας., για συνομιλίες με αιγύπτιους και άλλους άραβες αξιωματούχους, καθώς και με εκπροσώπους των Παλαιστινιακών Αρχών.

Με στελέχη του Αραβικού Συνδέσμου θα συναντηθούν τα μέλη της αποστολής αύριο Τρίτη 13-01-09 το βράδυ στις 19.00΄ στο Κάιρο, ενώ την Τετάρτη στις 11.00΄ θα γίνουν δεκτοί από τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη συνοριακή διάβαση Ράφα της Γάζας, όπου αναμένεται να φτάσουν αργά το απόγευμα .

Την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να διαβούν τα σύνορα της Γάζας και μετά τις εκεί επαφές, θα επιστρέψουν αργά το βράδυ στο Κάιρο από όπου θα αναχωρήσουν για Αθήνα την Παρασκευή 16-01-09.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η προβολή προς τις αιγυπτιακές αρχές της γενικής απαίτησης για άρση του αποκλεισμού της Γάζας και πάση θυσία διευκόλυνση της μεταφοράς και διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ήδη, υπό τον συντονισμό της Πανευρωπαϊκής, στην Αίγυπτο βρίσκονται βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών από όλη την Ευρώπη, ασκώντας από την πλευρά τους πιέσεις προς την ίδια κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: