Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των νερών στον Έβρο


Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου, ύστερα από την επικίνδυνη αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού Έβρου.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και την περιοχή του Έβρου, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων που χύνονται στον Έβρο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στον σταθμό του Πυθίου το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,30μ, δέκα εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού, στους Κήπους η στάθμη έφτασε τα 4,75μ, με όριο επιφυλακής τα 4,70 μέτρα και στο Πέταλο τα 5μ, με όριο επιφυλακής τα 5, 60 μέτρα.Λόγω των βροχοπτώσεων, μεγάλοι όγκοι υδάτων έχουν συγκεντρωθεί στα φράγματα Ιβαΐλοβγκραντ και Στουντέν Κλάντενετς της Βουλγαρίας, όπου η πληρότητά τους ξεπέρασε το 100%, με συνέπεια την αποδέσμευση νερών από τους υπερχειλιστές.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Έβρου ενημερώνει ήδη τους παραποτάμιους Δήμους και τους κατοίκους τους να μην πλησιάζουν τους χειμάρρους, τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματα και να απομακρύνουν έγκαιρα κάθε είδους ζωικού κεφαλαίου, μηχανήματα και εργαλεία από τις παρέβριες περιοχές