Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Δεν θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ την ημέρα των εκλογών


Προς εκτόνωση βαίνει η κόντρα μεταξύ ΠΟΕ- ΟΤΑ και υπουργείου Εσωτερικών, για το θέμα του εκλογικού επιδόματος, μετά την απόφαση των εργαζομένων στους δήμους να υποχωρήσουν προκειμένου να «μην τινάξουν στον αέρα» την εκλογική διαδικασία, παρότι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για «απαξιωτική, προκλητική και προσβλητική στάση» έναντι των εργαζομένων.
Σύμφωνα με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, για την προετοιμασία των εκλογών θα λάβουν μέρος 30.900 δημοτικοί υπάλληλοι (από τους 6.500 τους οποίους προέβλεπε αρχικά η κυβέρνηση) και το ποσό το οποίο θα τους χορηγηθεί ως εκλογικό επίδομα είναι συνολικά περί τα τρία εκατ. ευρώ. Δηλαδή κάθε υπάλληλος θα λάβει περίπου 98 ευρώ, τα οποία, όπως σημειώνεται στην απόφαση, «υπόκεινται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος».

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές και τόνισε: «Εμείς θέλουμε να γίνουν κανονικά οι εκλογές και ο λαός να καταδικάσει την πολιτική του μνημονίου».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στις εκλογές θα εργαστούν κανονικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν οριστεί στην υπουργική απόφαση και ως εκ τούτου θα υπάρξουν προβλήματα στη διενέργεια των εκλογών.