Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στρος Καν: Ο Σαρκοζί πίσω από το σκάνδαλο της καμαριέρας (βίντεο)

Για πρώτη φορά ο Ντομινίκ Στρος Καν, μιλάει ανοικτά για το σκάνδαλο με την καμαριέρα και συνδέει την υπόθεση με πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι όπως λέει, σχετίζονται με το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί. Ο Στρος Καν έκανε λόγο για άτομα με πολιτική ατζέντα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Guardian και το δημοσιογράφο, Έντουαρντ Έπσταϊν, ο οποίος ερευνά την υπόθεση.



Σχεδόν ένα χρόνο μετά την είδηση της σύλληψής του, που έκανε το γύρω του κόσμου και μόλις μία εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες γαλλικές εκλογές, ο Ντομινίκ Στρος Καν κατηγορεί για πρώτη φορά, ανθρώπους του Νικολά Σαρκοζί, για την ενορχήστρωση του σκανδάλου, που του στοίχισε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Στην αποκαλυπτική συνέντευξή του επισημαίνει, ότι το περιστατικό με την καμαριέρα, δεν ήταν στημένο και επρόκειτο για συναινετική συνεύρεση, αλλά όπως λέει, άτομα που σχετίζονται με το Νικολά Σαρκοζί, παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα για να βεβαιωθούν ότι η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό, πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός.

«Ίσως ήμουν πολιτικά αφελής, αλλά απλά δεν πίστευα ότι θα έφταναν μέχρι εκεί… Δεν πίστευα ότι μπορούσαν να βρουν κάτι που θα μπορούσε να με σταματήσει», δήλωσε.

Όπως εξιστορεί ο Στρος Καν, το πρωί του περιστατικού, στο ξενοδοχείο Sofitel, έλαβε ένα γραπτό μήνυμα, στο επαγγελματικό του κινητό και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από μία φίλη στο Παρίσι. Εκείνη τον προειδοποιούσε, ότι οι επικοινωνίες του παρακολουθούνταν και πως ένα e-mail που είχε στείλει στη σύζυγό του, κατέληξε στα γραφεία του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι.

Παράλληλα στο σκάνδαλο, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, εμπλέκει και τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, για τις οποίες είναι πεπεισμένος ότι τον παρακολουθούσαν, αρκετό καιρό πριν και επαναφέρει το ζήτημα με το βίντεο, από το κλειστό κύκλωμα του ξενοδοχείου, όπου δύο υπάλληλοι, συγχαίρουν ο ένας τον άλλον, αμέσως μετά τη σύλληψη.

Δείτε το βίντεο...



Οι ισχυρισμοί του Στρος Καν, στηρίζονται, όπως λέει στην προσωπική έρευνα που έκανε, τους τελευταίους 11 μήνες, με τη βοήθεια ιδιωτικών αστυνομικών.