Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συρία: Επτά διαδηλωτές νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στις πόλεις Δαμασκό, Ιντλέμπ και Ντεράα.

Επτά αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα στη Δαμασκό, την Ιντλέμπ και τη Ντεράα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να διαλύσουν τις κινητοποιήσεις, όπως ανακοίνωσε ο Άμπντελ Καρίμ Ριχάουι της συριακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 


    "Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συνοικία Καμπούν της Δαμασκού και τρεις ακόμη στην Ιντλέμπ από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας που διέλυσαν τους διαδηλωτές", σύμφωνα με τον Ριχάουι.

    Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ντεράα, απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην πόλη Κεσούε, στην επαρχία της Δαμασκού.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στις συνοικίες Καμπούν, όπου 20.000 άνθρωποι είχαν κατέβει στους δρόμους, και στην Ρουκν Εντίν, όπου υπάρχουν τραυματίες, είχε επισημάνει νωρίτερα ο Ριχάουι και ο Ράμι Αμπντελραχμάν του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Πάντως σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Sana "ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών στις συνοικίες Καμπούν και Ρουκν Εντίν της Δαμασκού". Η κρατική τηλεόραση από την πλευρά της μετέδωσε ότι "ένας πολίτης σκοτώθηκε από ένοπλους άνδρες στην Ιντλέμπ".