Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

'Εληξε ο αποκλεισμός των τριών κεντρικών εξόδων της Θεσσαλονίκης από ιδιοκτήτες ταξί- Διαμαρτύρονται για τους αποκλεισμούς οι ξενοδόχοι.


    Κανονικά διεξάγεται, από τη μιάμιση το μεσημέρι, η κυκλοφορία των οχημάτων επί των εθνικών οδών, στις τρεις κεντρικές εξόδους της πόλης της Θεσσαλονίκης, καθώς έληξε ο δίωρος αποκλεισμός τους από ιδιοκτήτες ταξί, που διαμαρτύρονταν για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Αρχής γενομένης από τις 11.20 το πρωί περίπου, οι αυτοκινητιστές έκλεισαν σταδιακά τις εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων, στο ύψος της Καρδίας, Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά στο Δερβένι και Θεσσαλονίκης-Αθηνών στον κόμβο Λαχαναγοράς. 


    Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπρόεδρου του σωματείου «Ερμής» των αυτοκινητιστών, Δημήτρη Καρατάκη, στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν 1.500 ταξί της Θεσσαλονίκης και περίπου 150 (το σύνολο) της Χαλκιδικής.

    Στο μεταξύ, έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ταξί, να σταματήσουν άμεσα τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας και να επιλέξουν άλλους τρόπους κινητοποίησης, απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΧ), σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις για τον τουρισμό και τη διεθνή εικόνα της χώρας και της πόλης είναι άμεσες.

    «Τα μπλόκα που στήθηκαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", στις εισόδους της πόλης, αλλά και στα Τέμπη, κατέστησαν τη Θεσσαλονίκη μη προσεγγίσιμη για τους επαγγελματίες επισκέπτες, τους εκδρομείς και τα τουριστικά γκρουπ που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή», σημειώνει η διοίκηση της ΕΞΘ και προσθέτει ότι τα ξενοδοχεία γίνονται ήδη αποδέκτες παραπόνων και καταγγελιών από τους πελάτες τους