Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αλεξανδρούπολη: Αντίθετο στα χρυσορυχεία το Δημοτικό Συμβούλιο

Πρόταση για ανανέωση της ομόφωνης απόφασης, κατά της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα Έβρου, έκανε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε δεκτή.

    Ο κ. Λαμπάκης υποστήριξε ότι η ανανέωση αυτής της απόφασης κρίνεται απαραίτητη, καθώς υπάρχουν εξελίξεις στο ζήτημα, επικαλούμενος και πληροφορίες ότι, στα μέσα Αυγούστου θα αδειοδοτηθεί η επένδυση.



    «Υποχρέωση και δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η αποτροπή της απόλυτης καταστροφής του περιβάλλοντος της προσβολής της υγείας και της ίδιας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε.

    Παράλληλα υπογραμμίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο, υποστηρίζει τον αγώνα της διανομαρχιακής επιτροπής Έβρου-Ροδόπης κατά των χρυσορυχείων και συμβαδίζει με την ομόφωνη επίσης απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Αν. Μακεδονίας και Θράκης ενάντια στα χρυσορυχεία, ως και όλων των θεσμικών φορέων, επιστημονικών συλλόγων σωματείων και νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου.

    «Για τον λόγο αυτό αντιτιθέμεθα στην άνω επένδυση, ζητώντας από την πολιτεία να μας απαλλάξει από τον κίνδυνο αυτό, τροποποιώντας ταυτόχρονα τον μεταλλευτικό κώδικα», καταλήγει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.