Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ζ Ο Υ Γ Κ Λ Α


Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους με τα εργαλεία της δουλειάς τους. Θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να τους δώσει τα χρήματα που θέλουν. Πως θα το κάνουν αυτό; Μα φυσικά ταλαιπωρώντας εμάς! Εμείς με την σειρά μας ,τι πιο λογικό, θα αναφωνήσουμε "Ω τα καημένα τα αγροτάκια!" και όσοι από εμάς δεν πάμε στα μπλόκα με τα αυτοκίνητα μας να τους βοηθήσουμε σίγουρα θα αηδιάσουμε με την κυβέρνηση (αυτό περιμέναμε...) και δεν θα την ξαναψηφίσουμε. Έτσι η κυβέρνηση θα φοβηθεί και θα τους δώσει ότι θέλουν.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της τώρα σταματάει τον διάλογο αν δεν φύγουν τα μπλόκα και σε επίδειξη επικοινωνιακής ικανότητας στρέφει την κοινή γνώμη εναντίον των αγροτών. (λες και οι αγρότες δεν είναι μέρος της κοινής γνώμης...)
Έλεος πια! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κρατεί όμηρο μια ολόκληρη χώρα παίζοντας τα συμφεροντολογικά του παιχνίδια. Όλοι θέλουμε να μας επιδοτήσει η κυβέρνηση αλλά δεν κλείνουμε τους δρόμους εις βάρος όλων των υπολοίπων. Ούτε τραμπουκάρουμε την εκλεγμένη κυβέρνηση ενός τόπου για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε όλοι δικαίωμα στην απεργία και την διαδήλωση των δικαιωμάτων μας αλλά όχι σε τρομοκρατικές τακτικές. Φανταστείτε να ήθελαν παραπάνω χρήματα οι στρατιωτικοί και να χρησιμοποιούσαν εκείνοι τα εργαλεία της δουλειάς τους για να τους τα δώσει η κυβέρνηση!
Μαζί με τους αγρότες είμαστε στα δικαία αιτήματα τους αλλά απέναντι τους στις φασιστικές κινήσεις τους. Η κυβέρνηση τους χρεωστάει και οφείλει να τους τα δώσει. Αλλά θα ήταν λάθος να προβεί σε διάλογο υπό αυτές τις συνθήκες. Θα χαρακτηριζόταν δικαίως δειλή και υποχείριο οποιουδήποτε προβαίνει σε τέτοιες πράξεις.
Επιτέλους ας καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η χώρα δεν είναι στάβλος για να περπατάμε διαρκώς στα σκατά που αφήνουν οι υπόλοιποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: